Ajankohtaista

25/02/2024
Muuttuuko organisaatiokulttuuri?

Uusien toimintatapojen omaksuminen vaatii useita syklejä. Ensimmäisellä kerralla uusia toimintatapoja kokeillessamme jäämme yleensä tavoitteesta. Toisella kerralla, kun meillä on tunnetason kokemus siitä, miten tulisi toimia, saatamme päästä nippa nappa riman yli. Aikaisintaan kolmannella kerralla uusien toimintatapojen mahdollisuudet alkavat tulla näkyviin.

Lue lisää
20/02/2024
Webinaari – Ikkunoita toimintakulttuurien kehittämiseen

Tervetuloa vappuaattoaamuna Werkan Ikkunoita toimintakulttuurien kehittämiseen -webinaariin, jossa kuulet organisaatiokehittämisen ammattilaisten näkökulmia hämmennyksen ajan keskelle ja eväitä kestävän huomisen rakentamiseen.

Lue lisää
03/11/2023
Suhdepuheella parempia organisaatioita

Organisaation perusyksikkö ei ole yksilö, vaan kahden ihmisen välinen suhde. Miten työpaikallasi panostetaan työntekijöiden välisten suhteiden luomiseen? Viljelläänkö asiapuheen rinnalla suhdepuhetta? Kannustetaanko siihen?

Lue lisää
28/09/2023
Kätkeekö ilo muita tunteita? Estävätkö muut tunteet ilon?

Ryhmille on tyypillistä monien tunteiden saman aikainen läsnäolo. Jos jotkut puhuvat ilosta ja onnistumisesta, jossain osassa ryhmää asustavat epävarmuus, keskeneräisyyden kokemukset, pettymys jne. Ilmiö toimii myös päinvastoin. Keskittyminen yhteen tunteeseen mitätöi osan kokemuksista ja synnyttää vieraantumista, ulkopuolisuutta ja osattomuutta.

Lue lisää
11/09/2023
Podcast: Kohti sosiaalisesti kestävää työyhteisöä

Työn tekemisen monimuotoistuminen etä- ja läsnätyön erilaisiksi yhdistelmiksi haastaa kysymään, mikä merkitys sosiaalisella ajalla on meille työssä - ja miten muotoilemme vuorovaikutusta niin, että se palvelee työn ja yhteistyön tarkoituksia ja tarpeita tässä ajassa. Sosiaalisesti kestävästä työyhteisöstä ja sosiaalisesta arkkitehtuurista keskustelevat Werkan organisaatiokehittäjät Sanna Mäkipää, Tuula Kiander ja Satu Silvanto.

Lue lisää
01/09/2023
Tutustu Werkaan - kohtaa kollegasi!

Harkitsetko yrittäjyyttä työnohjauksen tai konsultoinnin parissa? Tai ehkä olet jo polulla ja etsit verkostoa? Tule mukaan, tutustu meihin ja verkostoidu muiden alan ammattilaisten kanssa!

Lue lisää
17/05/2023
Kasvatus- ja opetustyö isojen haasteiden edessä - työnohjaus työssä jaksamisen tukena

Kasvatus- ja opetustyö on isojen haasteiden edessä. Henkilökunnasta on pulaa ja opettaja jää pahimmassa tapauksessa yksin. Työnohjaus on tila tulla nähdyksi ja kuulluksi kaikkine työhön liittyvine kokemuksineen. Vertaistyönohjauksessa voi jakaa oman työn taakkaa, ja saada helpotusta siitä kokemuksesta, ettei ole yksin työn haasteiden ääressä.

Lue lisää
09/05/2023
Kiinnostaako vertaistyönohjaus?

Avaamme taas vertaistyönohjausryhmän työnohjauksen ammattilaisille, jotka ovat kiinnostuneita Werkaan liittymisestä.

Lue lisää
25/04/2023
WerkApaja: Sosiaalisesti kestävä työyhteisö

Elämme työpaikoilla sosiaalisen arkkitehtuurin uudelleen rakentumisen ja rakentamisen aikaa monin tavoin. Mitä sinun työpaikallasi tapahtuu sosiaalisessa arkkitehtuurissa juuri nyt? Mihin huomio kiinnittyy? Mitä yhdessä ajattelemme sosiaalisesti kestävästä työyhteisöstä? WerkApajassa työstämme näitä teemoja yhdessä asiakkaidemme kanssa.

Lue lisää
12/04/2023
Hyvinvointialueet kohtuuttomien tavoitteiden edessä

Uusilla hyvinvointialueilla ollaan tavoitteiden äärellä, jotka vaativat kaikkien luovien voimavarojen ja muutoksen toimeenpanoa varten tarvittavien resurssien käyttöönottoa. Jotta kohtuuttomat tavoitteet voidaan saavuttaa, tulee vahvistaa luottamuksen ilmapiiriä kaikilla organisaatiotasoilla sekä rohkeasti osallistaa arjen asiantuntijat mukaan uuden luomiseen, kirjoittaa Markus Anttila blogissaan.

Lue lisää
1 2 3 8
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram